Hoe leuk kan het zijn om iets te doen wat met de Hamming paplepel is ingegoten. Waar je als kind plezier aan beleefde en droomde over de toekomst met een eigen bedrijf. Het liefst zo klein mogelijk want er zijn altijd weer bedrijven die de juiste ondersteuning kunnen bieden, mocht je er niet uitkomen. Kleinschrijverij  van Gea Klein-Hamming is eigenlijk in mijn jeugd al ontstaan.

Mijn ouders hadden een horeca onderneming in West Friesland. Met passie en veel toewijding maakten zij het de gasten naar het zin. Ook mijn voorouders hadden (bijna) allemaal een eigen bedrijf, van kleinschalige boer tot grootse horeca, van een drogisterij in de voorkamer tot visser of kok op de grote vaart. Mensen die kansen zagen, aanpakten en graag dienstbaar waren.

De Hamming – Hegeman paplepel

Als kind word je daarin meegezogen, je ziet dingen ontstaan en gebeuren. Een paar kleine voorbeelden, die van grote invloed zijn geweest op mijn keuzes. Er wordt gebeld vanuit de VVV, er staan gasten die een hotelkamer zoeken, is er ruimte? Natuurlijk is er ruimte, de privé kamers worden ingeschakeld want het hotel zit eigenlijk vol. Als gezin slapen we die nachten op het toneel, prachtig, innovatief en vooral creatief omgaan met wat wordt aangeboden. De gym vereniging heeft een lid die de reuze zwaai aan het rek kan uitvoeren, nooit voorgekomen, een sensatie voor de vereniging.

Maar wat nu, tijdens de uitvoering kan deze niet worden uitgevoerd. Het dak is namelijk te laag. Natuurlijk kan de reuze zwaai worden getoond, voor dat weekend wordt er een gat in het platte dak gemaakt. Mocht het gaan regenen, dat zien we dan wel weer. De zangvereniging verkoopt onverhoopt te veel kaarten, wat nu? In no time vereist er een tribune achter in de zaal, vijftig plaatsen extra en dat drie weekenden lang.

Kleinschrijverij

Het zijn enkele voorbeelden van de vele die ik kan benoemen. Ik beleefde dit, sloeg het op en gebruik deze ervaringen als volwassene. Dit is Kleinschrijverij, kijken naar mogelijkheden, open staan voor nieuwe ideeën, bewegen en innoveren en vooral je niet uit het veld laten staan als het even tegen zit. De spin in het web zijn, niet gevangen maar als degene die de wegen ziet naar oplossingen en aansturing geeft.

De  brand op De Haukes, lees meer…

Vakantie in Noorwegen….